Jak se vy osobně těšíte na závod?

Na běh se těším každoročně. Účastním se už několik ročníků po sobě. Běh mám ráda nejen jako sportovec, kdy je součástí přípravy, ale je to pro mě také nezbytný relax, kdy si užívám pobyt v přírodě. Běžeckých závodů jsem se nikdy neúčastnila, takže T-Mobile Olympijský běh je jediný a tradiční běh, kde poslední roky nechybím. Jsem ráda, že mohu být vzorem pro ostatní a motivovat je, aby byli stejně jako já rádi v pohybu.

V čem si myslíte, že je akce Olympijský běh tak unikátní, že o něj má zájem stále více běžců?

Unikátní je tento závod především v tom, že se běží ve stejný čas na hodně místech po celé České republice. Hezké je na něm také to, že je určen úplně pro všechny. Ty, co mají radši kratší vzdálenosti, i pro ty, co si rádi zaběhnou delší tratě. T-Mobile Olympijský běh se pořádá pravidelně přes 30 let, má také skvělou propragaci a i sami běžci ho pak šíří dál. Když se to vše spojí dohromady, rozhýbává to celou veřejnost, což je podle mě smysl celé akce.

Kdybyste měla v krátkosti pozvat na Olympijský běh další běžce, čím by to bylo? Proč by u takové akce neměl nikdo chybět?

Na běhu si každý najde to svoje. Běhají ho hodně skupinky přátel, čímž má běh skvělou atmosféru. Každý si tam najde svůj cíl a motivaci, proč běžet, a to je důležité.