Proč jste se rozhodl podpořit myšlenku T-Mobile Olympijského běhu?

Já mám sport celkově rád. Myslím si, že dnešní generace toho dělá málo a každá akce, která je k tomu trošku přitáhne, je dobrá. Nehledě na to, že jsem byl na Olympiádě v Sydney, což byl pro mne naprosto skvělý zážitek, který se bohužel už opakovat nebude. Ale užil jsem si to, takže si myslím, že k Olympijskému běhu mám blízko.

Zúčastníte se závodu? Jak se na něj těšíte?

Registroval jsem se zrovna dnes a viděl jsem, že je tam šestikilometrová trať, což je pro mne sice sranda, ale budu chtít běžet nějak rozumně. Doufám, že tam bude hodně lidí a naprostá většina to vezme jako takový pohodový běh, takže nehodlám nijak závodit. Chci si zaběhat a věřím, že tam bude spousta kamarádů, které budu moci pozdravit.

Co vy a běh? Běháte pravidelně nebo jen občas?

Těžko říct, co je pravidelně a co občas, já se snažím běhat relativně stále. Trénuji skoro dvakrát denně, i když ne úplně vždy. Já mám běh rád, takže ho zapojuju do tréninku. Neumím to říct přesně, ale asi tak čtyřikrát týdně a to jak dlouhé tratě, tak intervaly i sprinty.

Kdybyste měl pozvat ostatní běžce na závod, na co byste je nalákal?

Já od toho očekávám, že to není až tak závod, ale že to je spíše sportovní setkání lidí, kteří běhají rádi a kteří mají ke sportu blízko. Nemusí běhat často, ale hlavně že běhají rádi. Z mé strany je to hlavně podpora té pohybové aktivity.

Jste rád, že se konečně pořádá T-Mobile Olympijský běh i v Ústí nad Labem?

Jsem rád. Myslím si, že město Ústí nad Labem je tak velké, že tady měl být už dávno. Asi rok nebo dva zpátky mne pořadatelé oslovovali, jestli to tady nechci uspořádat, ale já jsem na to bohužel neměl čas, a tak bych to nezvládl. Jsem rád, že se toho ujal spolek Už tam budeeem?!, protože si myslím, že běh sem prostě patří. Díky jim za to. Foto: Jitka Oslejová